EnergiWatch

Rusland klar med støtteordning til renewables

2,7 mia. dollar skal sikre seks GW energi fra vind, sol og vand i Rusland anno 2020. I dag udgør renewables blot 0,8 pct. af landets samlede energiproduktion.

Foto: Vestas

Rusland har godkendt en støtteordning, der skal kickstarte landets renewables-program.

Planen er seks gigawatt ny kapacitet inden 2020 - heriblandt landets første solcellepark.

Ifølge det russiske energiministerium er der 2,7 mia. støtte-dollar til rådighed. Det skriver branchesitet Recharge.

BRIK-lande skal puste til milliardsalget i Grundfos 

Pengene skal bruges til at støtte udbredelsen af vind, solceller og mindre vandkraftværker. Selv med støttemidlerne i ryggen er det dog ikke lige rundt om hjørnet, at Rusland bliver uafhængige af fossile brændsler.

 I øjeblikket får landet blot 0,8 pct. af sin energiproduktion fra renewables, og det tal forventes kun at stige til 2,5 pct. i 2020.

Mere fra EnergiWatch

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Nel leverer nyt millionunderskud

Trods sorte tal på bundlinjen for første kvartal lander Nel Hydrogen igen et trecifret millionunderskud efter årets andet af slagsen. Det er dog lykkedes det norske brintselskab at mindske det røde tal en kende sammenlignet med i fjor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs