Her er de fem rigeste energi-bosser i verden

Det amerikanske medie Bloomberg har lavet en liste over verdens rigeste. Se de mest velhavende inden for energisektoren her.
Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

Der er store penge i energibranchen - især den fossile.

Ifølge en opgørelse fra Bloomberg er Indiens rigeste, energimagnaten Mukesh Ambani, der er god for knap 136 mia. kr. Han sidder bl.a. på 45 pct. af olieraffinaderigiganten Reliance Industries og det placerer ham som nr. 26 på listen over verdens rigeste, hvor mexicanske Carlos Slim topper skarpt efterfulgt af Bill Gates.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Nummer to på listen er Leonid Mikhelson, der er formand for Ruslands andetstørste naturgasselskab Novatek, hvor han også har den største aktiepost.

Derudover har Mikhelson store aktieposter i Sibur, en russisk producent af petro chemicals. Ifølge Bloomberg har Mikhelson siden 2005 høstet mere end 30 milliarder kroner på overskudsdeling og aktiesalg. Han er nummer 48 på den samlede liste over verdens rigeste med en formue på 90 mia. kr.

Energilistens tredjeplads og verdens nummer 69 er amerikaneren George Kaiser, der er bestyrelseformand for og eneejer af Kaiser-Francis Oil. Han er god for 79 mia. kr.

Her er USA's fem bedst betalte energi-CEO's

Russeren Vagit Alekperov, der ejer mere end 20 pct. af Ruslands andenstørste olieproducent Lukoil, er nummer fire og nummer 73 på den samlede liste. Alekperov ejer også 25 pct. af den Moskva-baserede investeringsfond IFD Kapital, der bl.a. har investerer i energi. Samlet formue 76 mia. kr.

Den sidste på listen over de fem rigeste inden for energi er amerikaneren Harold Hamm med en samlet pengetank på 72 mia. kr. Han er verdens nummer 84, en position han bl.a. har opnået gennem stiftelsen og ejerskabet af Continental Resouces, der ejer store oliefelter.

De amerikanske Koch-brøde Charles og David er nummer seks og syv med en formue på 263 mia. kr. hver har også store interesser inden for energi i deres enorme industrikonglomerat Koch Industries.

Hvis de to herrer var blevet kategoriseret af Bloomberg som værende inden for energisektoren ville de være suveræne topscorere på listen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ingrid Riis /reel

Vindmølleudbygningen går i minus i 2023

For abonnenter