København skal huse FN's klimacenter

København skal være domicil for FN's nye Center for Klimateknologi, og regeringen arbejder for, at endnu et center for energieffektivitet kommer til hovedstaden.

Den danske hovedstad bliver snart centrum for at bistå udviklingslande med at udnytte den bedst mulige teknologi for at modvirke klimaforandringerne og fremme klimatilpasning.

Det sker, når den nybyggede FN Byen på Marmormolen i København bliver domicil for FN's nye Center for Klimateknologi, skriver Ritzau.

International shippingorganisation udskyder miljøkrav 

FN besluttede at oprette centret under klimatopmødet i Cancun i 2010 - og Danmark har været det oplagte sted at placere det nye center, mener chefen for FN's miljøprogram, Achim Steiner:

"Danmark er en trendsætter for nye standarder for ressourceeffektive bygninger og er blandt de ledende lande i verden inden for ren energi," udtaler Achim Steiner.

Ifølge Ritzau arbejder den danske regering samtidig for, at et center for energieffektivitet, der skal etableres under FN-generalsekretærens initiativ "Bæredygtig Energi for Alle", også placeres i FN Byen i København.

EU-Kommissionen ”ekstremt bekymret” over stigende energiimport 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også