EnergiWatch

Regeringen bremser milliardinvestering i solceller

En lidt for god forretning for investorerne. Det er grunden til, at energiminister Martin Lidegaard (R) skærer voldsomt i støtteordning til solenergi, skriver Berlingske.

Foto: Jan Dagø

Den offentlige støtte til solcelleanlæg på jorden bliver beskåret kraftigt, og det får AP Pension og Danske Bank til at så alvorlig tvivl om, hvorvidt en planlagt milliardinvestering i solenergi overhovedet bliver til noget.

Ifølge Berlingske var planen ellers at finansiere solcelleanlæg til 500 landmænd med op mod to milliarder pensionskroner. Ordningen indebar, at pensionskassen var sikret en fast afregning for salg af strøm til staten, og at landmanden efter små ti år ville overtage solanlægget.

Jeg kan godt forstå, at nogle kunder og investorer er trætte af det

Martin Lidegaard, klima- og energiminister

Men ordningen, der har været kendt som den "grønne obligation", ville være en lidt for god forretning for både pensionskasser og landmænd, og derfor har Martin Lidegaard nu sat foden ned med et hasteindgreb, som han forhandler med oppositionen om nu.

Nu kommer slagsmålene om solceller

2012 blev dansk solcelle-år: Kapacitet øget med 3.500 pct. 

Det ærgrer de potentielle investorer i AP Pension, hvor adm. direktør Søren Dal Thomsen til Berlingske kalder det "tvivlsomt" om projektet bliver til noget.

"Vi har lukket et hul i loven. Jeg kan godt forstå, at nogle kunder og investorer er trætte af det, men i sidste ende er det dig og mig, der betaler for den grønne omstilling. Og det er vi nødt til at gøre så billigt som muligt," siger Martin Lidegaard til Berlingske.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Vil du prøve EnergiWatch gratis i 30 dage? Klik her

Mere fra EnergiWatch

Britisk kapitalfond kan bringe Danmarks næststørste biogaskoncern i spil

Analyse: Med Industriens Pension som største investor i et nordisk partnerskab overtog Arjun Infrastructure Partners lige knap halvdelen af Danmarks næststørste biogaskoncern Bigadan. Efter Shells milliardopkøb af Nature Energy kan den tidligere rent familieejede virksomhed også blive interessant for andre investorer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs