EnergiWatch

DI: Energi-eksporten bremses af EU-barrierer

Der er brug for en langsigtet strategi med ens standarder i EU, hvis danske og europæiske producenter af energiteknologi skal ud over eksportstepperne, lyder det fra DI Energibranchen op til konference.

Foto: Di energibranchen

I dag afholder Di Energibranchen international energikonference og årsdag i Industriens Hus i København under titlen: ”EU Towards a Green Economy”. Her vil organisationen bl.a. fremlægge otte konkrete anbefalinger til, hvordan der kan sættes fart på den grønne omstilling i Europa, samtidig med at eksporten af energiteknologi øges.

Anbefalingerne skal være et indspark til den grønbog, som Europa-Kommissionen har fremlagt til diskussion af EU’s klima- og energipolitik frem mod 2030.

"Vi har brug for en europæisk energi- og klimapolitik, med ambitiøse mål for den grønne omstilling. Det indebærer harmonisering af love og standarder mellem landene, udbygning af den europæiske energiinfrastruktur og virkeliggørelse af det indre marked for energi og energiteknologi," udtaler branchedirektør Hans Peter Slente i en pressemeddelelse, hvor han også forklarer at.

Konferencen og anbefalingerne kommer efter, at hovedorganisationen Dansk Industri sammen med Business Europe i går fremlagde en rapport, hvis hovedbudskab var, at der er behov for lavere energipriser, hvis konkurrenceevnen hos de europæiske virksomheder skal forbedres.

Industrien presser EU for lavere energipriser 

Mere fra EnergiWatch

Nordex taber knap en milliard i andet kvartal

Den tyske mølleproducent er den næste i rækken, der kan fremvise et stort tab. Nordex må ligeledes se toplinjen svinde ind. Det er dog præcis som ventet, lyder det fra direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs