Forening: Solcelle-told undergraver dansk lov

EU´s straftold på kinesiske solceller vil presse markedspriserne i vejret - men det strider mod forudsætningerne i den danske solcellelov, siger Dansk Solcelleforening.

Det skal være slut med kinesiske dumpingpriser på det europæiske solcellemarked. Derfor vil EU sætte straftold på import af de billige kinesiske solceller, der har erobret det europæiske marked i de senere år.

Det er godt nyt de europæiske producenter, men skidt nyt for de næste led i fødekæden inden for solcellesektoren, som har nydt godt af de billige kinesiske priser.

Derfor ærgrer man sig i brancheforeningen Dansk Solcelleforening over, at priserne nu formentlig får et nøk opad. Der er nemlig kun én producent i Danmark.

Men samtidig opfordrer foreningen politikerne til, at de går tilbage og kigger på den danske solcellemodel - den bygger nemlig på forventninger om, at solcellepriserne vil fortsætte med at falde:

"Forudsætningen var et fald på over 20 pct. Men det der er sket, er, at de europæiske spotmarkedspriser har været stigende i begyndelsen af 2013, og med anti-dumpingtolden er det forventningen, at denne udvikling vil fortsætte," lyder det fra konsulent i Dansk Solcelleforening, Per Henriksen.

Reuters: EU klar med straftold på kinesiske solceller

Han opfordrer derfor til, at man reviderer pristillæggene i den danske solcellelovgivning, som endnu mangler godkendelse i EU. I solcelleloven nedsættes det midlertidige pristillæg med 20 pct. om året fra 2014, men det bør laves om, mener foreningen:

"Dansk Solcelleforening mener, at regeringen og energiforligspartierne bør forlænge de tariffer (130/145 øre/kWh), der gælder i 2013, så de også glæder i 2014. Da loven ikke er trådt i kraft endnu, er der ikke opsat mange solceller under den nye ordning. De sparede penge kunne bruges til at forlænge satserne."

Europæiske solcelle-firmaer slås om kinesisk straftold 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også