Minister: Vigtigt med nyt stærkt energimedie

Der skal investeres et tre-cifret milliardbeløb i grøn omstilling de kommende år, og derfor bliver det helt centralt med en grundig dækning af branchen. Det mener klima- og energiminister Martin Lidegaard, der hilser EnergiWatch velkommen.
Foto: Marcus Trappaud Bjørn
Foto: Marcus Trappaud Bjørn

Den danske energisektor står midt i en historisk omfattende omstilling, og netop derfor er behovet for viden og belysning af energisektoren mere afgørende end nogensinde før.

Sådan lød det fra klima- og energiminister Martin Lidegaard (R), da han i dag sendte EnergiWatch i luften.

"Energisektoren er rykket helt op i toppen af den europæiske dagsorden. Det er ikke tilfældigt, at alle europæiske statsledere mødes her om en måneds tid om ét tema – nemlig  energi. Og derfor har vi jo alle sammen, uanset hvad vi mener om energipolitikken, en interesse i, at der kommer et medie, der kan udbore og oplyse både befolkningen og beslutningstagerne i det offentlige og det private om, hvad der foregår i energibranchen," lyder det fra Martin Lidegaard.

Tilmeld dig to gratis, daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch her

Ministeren var mødt op hos Watch Medier for at trykke på knappen, der sendte EnergiWatch live. Og spørger man Lidegaard, kommer det nye site ikke til at mangle historier at kaste sig over:

"I mange år har energipolitik været noget, der var svært at forstå og svært at forholde sig til. Men det er min fornemmelse, at interessen breder sig. Og under alle omstændigheder vil vi inden for de næste seks år investere mellem 90 og 150 mia. kroner alene inden for energiaftalen. Vi vil tage beslutninger, der berører hver enkelt danskers økonomi, som berører dansk erhvervsliv og som berører klimaet. Derfor kan jeg kun hilse velkommen, at der kommer et nyt medie, der har præcis det fokusområde.”

Skal dække brudflader

Forventningerne fra ministeren er da også, at EnergiWatch går kritisk og fair - både til hans eget ansvarsområde - men også til resten af branchen.

”Hele verden har fokus på Danmark i de her år, fordi vi er det land i verden, der nok har de mest ambitiøse omstillingsmål på energiområdet de næste ti år. Samtidig med at vi har ambitioner om at forblive et af verdens rigeste lande. Så store forandringer vil skabe enorme brudflader, og jeg vil forvente, at et nyt medie bidrager til den debat. Hvad er der for udfordringer, der kan gøres bedre, hvordan sikrer vi en fortsat stærk eksport på området og hvilke virksomheder formår at udnytte de muligheder, omstillingen giver. Alt det vil jeg læse om på EnergiWatch.”

Tegn gratis prøveabonnement på EnergiWatch her

Velkommen til EnergiWatch

EnergiWatch – sådan kommer du i gang

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Job

Se flere jobs