Flere partier bakker EL-forslag op om særskat på elprofitter

Mens DF, SF og Alternativet bakker op, arbejder regeringen på en model, der kan beskatte den del af el-spekulationer, hvor profitten er særlig stor.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Enhedslistens forslag om en særskat på el-spekulanters profitter møder opbakning fra flere partier så som Dansk Folkeparti, SF og Alternativet.

Partiets nye politiske ordfører Pelle Dragsted foreslår en særskat på 33 pct., når overskuddet fra el-spekulation overstiger 20 pct., og det er en god idé ifølge SF’s skatteordfører Sigurd Agersnap ifølge TV2.

”Som det er nu, beskatter vi dem, der sætter vindmøller op – ikke dem, der tjener penge på elhandel. Det er den forkerte vej at gå,” siger ordføreren til mediet.

Opbakningen strækker sig dog ikke ind til regeringen, hvor skatteminister Jeppe Bruus (S) udtaler til mediet, at der arbejdes på at finde en model, hvor den del af spekulationerne, hvor indtægterne er særligt høje, skal beskattes.

Jeppe Bruus siger videre, at der ham bekendt ikke er nogen lande i Europa, hvor man kan ramme mellemhandlerne specifikt med en særskat.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også