EnergiWatch

6.000 kroner i varmecheck er udbetalt til 400.000 husstande

400.000 husstande har fået udbetalt de 6.000 kroner, der med varmechecken i marts blev indgået aftale om.

Foto: Jonathan Damslund

Den varmecheck, der blev indgået aftale om i marts, er onsdag blevet udbetalt til de over 400.000 husstande, der lever op til rammerne for checken.

Det oplyser klima, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

"Vi håber, at den her håndsrækning på 6.000 kroner vil være en hjælpende hånd i en svær tid for de danskere, der har det allerhårdest på grund af de stigende varmepriser."

"Det har været vigtigt for partierne bag aftalen at hjælpe på en måde, hvor det kunne mærkes og hjælpe målrettet. Vi tror på, at det er en check, der gør en forskel," siger ministeren.

Konkret står de over 400.000 husstande til at få udbetalt 6.000 kroner. Det får hele aftalen op på 2,4 milliarder kroner.

Målgruppen for varmechecken er husstande med en indkomst på under 706.000 kroner før skat.

For at modtage checken skal husstanden primært være opvarmet af gasfyr, el-radiatorer eller ligge i et fjernvarmeområde med en gasandel på over 65 procent.

Aftalen blev i foråret indgået mellem Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Kristendemokraterne og Alternativet.

Varmechecken var en udvidelse af en aftale om økonomisk støtte til danskernes varmeregning, der blev indgået i februar. Den nye aftale omfattede yderligere 75.000 husstande, ligesom størrelsen på checken var højere.

Aftalen mødte dengang kritik for blandt andet at være administrativ tung og have for lange udsigter.

"Man hælder flere penge ned i en i forvejen elendig aftale, der hjælper for få danskere," sagde Venstres klimaordfører, Marie Bjerre (V) dengang til Ritzau.

"Der er heller ikke noget grønt sigte i aftalen, når man støtter husstande, der er opvarmet med gas eller fjernvarme, baseret på gas."

Dan Jørgensen anerkender, at det har taget tid at få systemet for udbetaling op at køre.

"Det er noget, som vi ikke har prøvet før i Danmark, og derfor har det taget lidt tid, men energipriserne er stadig så høje, at modtagerne vil få gavn af checken," siger ministeren.

Varmepenge fylder 75 millioner i pulje til gasafkobling

2.900 varmekunder undgår trist danmarksrekord: I stedet for en stigning på 186 pct. vokser varmeregningen 43 pct.

Varmepumper og fjernvarme skal sikre overgangen fra det 'sorte' fyr  

Mere fra EnergiWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs