Varmepenge fylder 75 millioner i pulje til gasafkobling

Pulje til afkobling fra gas får en indsprøjtning på 75 millioner kroner, lige før den var ved at blive tom.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

En pulje penge fra den politiske aftale om en varmecheck kommer blandt andet til at fylde 75 millioner kroner i den pulje til afkobling fra gas, som er ved at løbe tør. Det har flertallet bag aftalen besluttet, oplyser Klima- og Energiministeriet. I alt 250 millioner kroner er blevet fordelt.

Puljen kan bruges af private, som kan få betalt prisen for at blive afkoblet fra gasnettet, hvis de vil skifte fra eksempelvis et gasfyr til fjernvarme.

Her kan man søge om at få betalt den udgift, der er forbundet med at lukke for gasnettet. Prisen kan variere alt efter, hvor man bor, men kan være op omkring 8000 kroner.

Puljen startede året med 100 millioner kroner, og sidste år blev cirka halvdelen af pengene ikke brugt.

Det er pengene til gengæld i år. Hen over vinteren var der høje gaspriser, og med Ruslands invasion af Ukraine er et forventet fald i priserne udeblevet.

Samtidig er det blevet politisk betændt, at danske gasforbrugere bruger deres kroner på russisk gas - og dermed bidrager til en krigsførende nations økonomi. Alt dette har tilsyneladende øget interessen for at komme fra gas til blandt andet fjernvarme.

Tirsdag morgen viser tal fra gasdistributøren Evida, der administrerer ordningen, at der er 2,9 millioner kroner tilbage. Det beløb bliver altså tilført 75 millioner kroner.

Hvis man vil afkobles gasnettet, når puljen er tom, må man enten betale selv eller vente, til der er penge i puljen næste år. Puljen er bygget op om først-til-mølle-princippet.

Dansk Fjernvarme havde ønsket større fokus på udfasning af russisk gas

Afkoblingspulje er snart tom

Installatører glæder sig til udskiftning af op mod 240.000 fyr 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Ken Bonefeld Nielsen, sikkerhedsrådgiver, Norlys

Norlys forbereder sig på det næstværste

For abonnenter

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også