EnergiWatch

Efter stormløb mod åben dør vokser frygten for, at den nu smækker helt i

ANALYSE: En enkelt ansøgning til en ordning, der ellers længe har stået uberørt hen, har medført paniske tilstande med mangelfulde ansøgninger en masse og en pinlig blunder. Nu nager nervøsiteten for, om politikerne fortsat vil tillade havvind, der ikke spytter i statskassen.

Foto: Thomas Borberg

I begyndelsen af april modtog Energistyrelsen en ellers sjælden henvendelse. En virksomhed ved navn Anker Development søgte om en forundersøgelsestilladelse til en havmøllepark 10 kilometer ud for Hanstholm Havn. En ansøgning, der dermed faldt ind under den såkaldte åben dør-ordning for havvindmøller, der ligger mindre end 15 kilometer fra kysten.

Det var første gang i flere år, at der var kommet en sådan ansøgning. Succesraten for tidligere tiders projekter gennem ordningen har hidtil været til at overse, hvor f.eks. Omø Syd og Jammerland Bugt-projekterne er mødt af et hav af modstand fra sommerhusejere og naturorganisationer, og har ti år efter ansøgningen fortsat ikke etableringstilladelse. I mellemtiden har politikerne ad flere omgang tillige skærpet krav til nye projekter.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs