EnergiWatch

Enigt byråd bakker op om kystnært projekt

Der er fuld opbakning fra politikerne i Frederikshavn til, at de første havmøller fra Vestas nye 15 MW-platform kan stilles op ud for den nordjyske havn.

Foto: vestas

European Energys nordjyske demonstrationsprojekt er kommet et politisk skridt tættere på at blive realiseret. På et byrådsmøde i Frederikshavn Kommune var der ikke blot flertal for at sende et positivt høringssvar om det kystnære havmølleprojekt til Energistyrelsen; samtlige byrødder – fra Enhedslisten til venstre i byrådssalen til Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige i højre side – bakkede op om høringssvaret.

"Det er en festdag. Vi er alle enige om at sende det samme signal. Både internettet og den grønne omstilling er kommet for at blive," fastslog SF's gruppeformand Christina Lykke (SF) onsdag aften til Kanal Frederikshavn.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs