EnergiWatch

CO2-fangst er Aalborg Portlands bedste klimakort – men også en risikabel satsning

Aalborg Portland søger statsstøtte til storstilet milliardsats på fangst af CO2, efter at EUDP netop har vendt tommelfingeren nedad til selskabets projekt. Kommer pengene ikke i det første nationale CCS-udbud, vil Aalborg Portland dog ikke give op, lyder det fra selskabets direktør, Michael Lundgaard Thomsen.

Foto: Niels Christensen

Den nordjyske cementproducent Aalborg Portland er Danmarks suverænt største CO2-udleder. Derfor vakte det genklang, da selskabet for et par uger siden meldte ud, at det bestræber sig på at skære 1,6 mio. ton CO2 af sin årlige udledning frem mod 2030 og dermed ende med en udledning på godt 600.000 ton om året.

Særligt en teknologi skal tage en stor luns: CO2-fangst. Fra starten af 2026 satser Aalborg Portland således på at kunne indfange 400.000 ton CO2, som siden skal borttransporteres og lagres andetsteds.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Boom i fejl på danske havmøller bekymrer ikke Ørsted

Nedfaldne vinger, knækkede fundamenter og brændende naceller har over det seneste års tid ramt en håndfuld møller i havmøllernes hjemland. Topchef er dog overbevist om, at det ikke vil skabe mistillid til teknologien.

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs