EnergiWatch

Ørsted vil være nummer et på CO2-fangst

Energiselskabet går efter at vinde det danske CCS-udbud med en plan for fangst af 400.000 ton CO2 i 2025 fra selskabets biomassefyrede kraftvarmeværker.

Ørsteds topchef, Mads Nipper, deltog i sidste uge ved et nordsøtopmøde i Esbjerg, hvor især udbygning af havvind var i fokus. Energiselskabet går med store planer for fangst af CO2, kan EnergiWatch nu afsløre. | Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ørsted har høstet global anerkendelse for alt det, som selskabet har betydet for den spirende havvindindustri. Nu retter den danske energikæmpe sit fokus på et område, der på Christiansborg er blevet udpeget som helt fundamentalt for at nå de danske klimamål fremover: CO2-fangst og -lagring (CCS).

Ørsted har således tænkt sig at afgive et bud i det forestående danske udbud for CO2-fangst og -lagring, som Energistyrelsen tidligere på måneden offentliggjorde de overordnede rammer for. Det fremgår af et hemmeligstemplet dokument, som EnergiWatch har fået aktindsigt i.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs