EnergiWatch

Minister om energieffektivisering: Vi skal bruge energien klogere

Det Internationale Energiagentur vil have EU til at øge sine mål for energieffektivisering. Dansk minister lover, at politikerne i Danmark kommer til at ”presse os selv”.

Dan Jørgensen til konference i Sønderborg. | Foto: CLAUS FISKER/Claus Fisker

Energieffektivisering er et vigtigt, for at Danmark kan leve op til sine klimamål og blive uafhængig af russisk olie- og gas, siger klima-, energi- og forsyningsminister, Dan Jørgensen (S) til Børsen.

”Selvom vi er langt i Danmark, kommer vi også til at presse os selv på dette her område. Den danske strategi for at blive uafhængige af russisk olie og gas og for at blive mere klimavenlige handler jo dels om, at vi skal udbygge vores vedvarende energi, men det handler sandelig også om, at vi skal bruge den energi klogere,” siger Dan Jørgensen og fremhæver ’Danmark kan mere 2’-pakken samt den grønne skattereform som veje til større energieffektivisering.

Emnet har været på dagsordenen på en konference afholdt af Det Internationale Energiagenturs (IEA) hos Danfoss i Sønderborg. IEA har opfordret til, at EU øger sine mål for energieffektivisering fra to til fire pct., hvilket ifølge beregninger fra organisationen vil spare klimaet for 5 mia. ton CO2.

Danfoss-chef: Pointen med energieffektivitet er gået tabt

Effektiv energiudnyttelse kan udgøre en tredjedel af 2030-mål, mener IEA

Mere fra EnergiWatch

RWE fordoblede omsætningen i første halvår

Den tyske energikæmpe fik holdt fast i de gode takter gennem årets første to kvartaler og opjusterer for året. Stop for russisk kulimport kommer dog til at give milliardtab, lyder det i regnskabet.

Opec venter lavere olieforbrug

Oliealliancen ser overskud på de globale oliemarkeder og forventer - i modsætning til IEA - et lavere forbrug over den kommende tid.

Vestas-opkøb skyder KK Wind op omkring fem milliarder

Det suverænt største køb skal ikke blot gøre KK Wind Solutions eksklusiv leverandør til Vestas men også skyde leverandøren ind på det kinesiske marked – og gøre det både lettere og billigere at skaffe komponenter, konstaterer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs