EnergiWatch

Efter bunker med solcellesager ændrer kommune retningslinjer

Randers Kommune har fået så mange ansøgninger om nye solcelleprojekter på landbrugsjorde, at retningslinjerne har fået en overhaling.

Foto: PR/Venstre i Randers

På seks måneder har Randers Kommune fået så mange ansøgninger ind angående solcelleprojekter, at kommunen nu vil have ændret retningslinjerne for at mindske processen.

I 2021 og 2022 har byrådet fået ansøgninger, der strækker sig ud over 1800 hektar landbrugsjord, hvis alle ansøgninger skulle blive godkendt.

Det skriver Randers Amtsavis.

Til en start vil de nye retningslinjer komme projekter over 10 hektar til gavn, fortæller Randers’ viceborgmester Claus Berggren til mediet og fortsætter:

”Der bliver et bedre grundlag for ansøgningerne, fordi vi fortæller, hvor anlæggene skal ligge, hvordan de skal ligge, og ikke mindst hvordan de skal tage sig ud i den natur, de eventuelt skal lægges i, siger Claus Berggren og fortsætter:

”Jeg tror ikke, det bliver sværere at få godkendt et solcelleanlæg. Men det giver dem, som søger om etablering af et anlæg, mulighed for at se, om de opfylder de krav, vi stiller til et anlæg, hvis det vil frem i køen. Og så tror jeg i øvrigt, at dialogen mellem naboer, udvikler og jordejer op til en godkendelse bliver bedre.”

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Ordførere vil kompensere naboer til solceller og vindmøller bedre

Minister stopper godsejers solcellepark i sidste time 

Kommune varsler krav til solcelleanlæg på landbrugsjord

Mere fra EnergiWatch

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs