EnergiWatch

Minister stopper godsejers solcellepark i sidste time

Opførelsen af en ny solcellepark på Djursland skulle lige til at gå i gang, men nu har inden- og boligministeren sat hele projektet i bero.

Foto: Finn Frandsen

Der er netop sat en stopper for solcelleparken, der skulle have været sat i gang på godsejers jord i Norddjurs.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) har nedlagt veto mod projektet, og sendt indsigelsen på vegne af både Plan- og Byggestyrelsen og Miljøstyrelsen.

Det skriver TV2 Østjylland.

Det er godsejer Klavs von Lowzow, fra herregården Estruplund, der må ærgre sig over afbrydelsen af solcelleprojektet, der skulle brede sig over 134 hektar jord.

”Projektet har været undervejs siden 2019. Vi har været igennem fire høringer og først to timer før lukketid, indsender ministeren en indsigelse, som sætter processen i stå,” siger han til TV2 Østjylland.

Indsigelsen har to hovedargumenter. Dels ligger dele af solcelleanlægget tættere end tre kilometer fra kysten, og inden for en grænse som kaldes kystnærhedszonen.

Derudover bliver der skrevet, ”at et større solcelleanlæg vil forringe områdets naturmæssige og kulturhistoriske landskabsværdi.”

I alt ville de 134 hektar med solceller kunne levere strøm til 33.000 husstande om året. Området er solrigt, og fordi det er relativt kystnært, er det ifølge Klavs von Lowzow et godt sted at placere solcellerne.

Indsigelserne har nu udskudt opstarten på solcellerne på ubestemt tid lige nu.

Lea Wermelin har ikke ønsket at stille op til interview i sagen. Den lokale socialdemokrat, folketingsmedlem Leif Lahn Jensen, har dog besøgt arealerne, og han vil nu gå til sine partikollegaer i regeringen.

”Jeg forstår egentlig ikke indsigelserne. Derfor vil jeg gerne have dem forklaret, og jeg vil tage en snak med minister Kaare Dybvad om hvilke muligheder der er for at komme i gang, gerne så hurtigt som muligt,” siger Lief Lahn Jensen til TV2 Østjylland.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Copenhagen Green Energy vil bygge solpark i Ringsted

Utilstrækkeligt elnet forsinker solcelleprojekt hos gods 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs