EnergiWatch

Energistyrelsen opretter PTX-sekretariat

Hen over sommeren skal et nyt sekretariat oprettes for at bistå projektudviklere og myndigheder som opfølgning på PTX-aftalen.

Foto: Jens Dresling

Som en del af PTX-taskforcen, der blev udpenslet i PTX-aftalen fra marts, skal et nyt sekretariat under Energistyrelsen oprettes i løbet af sommeren.

Det skriver styrelsen i en meddelelse.

Sekretariatet skal bidrage til at understøtte udviklen af dansk PTX og bistå aktører og myndigheder med vejledning om godkendelsesprocesser samt løbende følge udviklingen af PTX.

"Sekretariatet vil løbende som en del af taskforcen identificere og adressere barrierer og muligheder for udviklingen af PTX i Danmark og således understøtte PTX-aftalens ambitiøse mål om 4-6 GW elektrolysekapacitet i Danmark i 2030," skriver Energistyrelsen.

 

Her er hovedlinjerne i Danmarks første PTX-strategi

Planen er klar for vindeventyr 2.0, men hovedingrediensen mangler

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs