EnergiWatch

Nyt projekt skal vise vej mod Power-to-X i hovedstadsområdet

Region Hovedstaden vil sammen med Aalborg Universitet og Grøn Energi kortlægge muligheder og grundlag for at placere et eller flere Power-to-X anlæg i hovedstadsområdet – og udnytte overskudsvarmen til fjernvarme.

Det skal diskuteres, hvor i Region Hovedstaden et PtX-anlæg skal placeres, så overskudsvarmen bedst kan udnyttes. | Foto: Jens Dresling

Som et skridt på vejen mod grøn omstilling har Region Hovedstaden taget initiativ til et nyt projekt, som skal undersøge, hvor Power-to-X anlæg (PtX) bedst kan placeres i regionen.

Det sker blandt andet for at sikre, hvordan overskudsvarmen fra produktion af grønne brændstoffer i PtX kan udnyttes via fjernvarmesystemet, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Fjernvarme.

Det ser regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) frem til:

”Det er vigtigt, at vi sammen tager de rigtige skridt og tænker helhedsorienteret, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling. Vi skal skabe sammenhængende og kloge energisystemer, hvor vi udnytter overskudsvarmen fra f.eks. PtX-anlæggene til opvarmning. Derfor er det afgørende, at vi finder de bedste placeringer for Power-to-X anlæggene, så de kan bidrage til Region Hovedstadens grønne fremtid,” siger han i pressemeddelelsen.

Projektet har allerede lagt fra land med de indledende øvelser. Det kickstartes for alvor i gang 7. juni, hvor der afholdes en workshop. Her vil varmeselskaber, kommuner og andre interessenter få mulighed for at komme med input og dermed få indflydelse på, hvordan den endelige analyse vil se ud.

Projektet forventes afsluttet i 2023.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Topsøe både ser og savner knaster i den danske PTX-plan

Danske selskaber ser mod Amerika for PTX i stor skala

Kattelem kan sløjfe PTX-udbud 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs