EnergiWatch

Kinesiske vækstpakker skaber positive forventninger til olie

Oliepriserne stiger fra tirsdag, selv om Omikron-smitten er stigende. Det sker efter nogle regeringer har valgt ikke at indføre restriktioner og Kina planlægger vækstpakker.

Foto: Jacob Ehrbahn

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 74,12 dollar mod 73,07 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 71,37 dollar mod 70,31 dollar tirsdag eftermiddag.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet ønsker hverken Australien eller Storbritannien at indføre restriktioner for at mindske coronasmitten.

De respektive landes regeringer har valgt at holde sig fra yderligere restriktioner i håb om at kunne undgå eller udskyde disse. Dette vækker en optimisme hos investorerne, da dette forhåbentligt kan hjælpe med at opretholde efterspørgslen på oliemarkedet.

En højtstående embedsmand i den kinesiske økonomiplanlægning, har onsdag fremlagt Kinas plan om at understøtte den økonomiske vækst. Dette skal ske igennem et øget offentligt forbrug, større støtte til produktionen og stabilisering af forsyningskæderne.

Kinesiske tiltag for at opretholde den økonomiske vækst vil uden tvivl influere oliemarkedet, da Kina er verdens største olieimportør. Derigennem har man også set investorernes stigende lyst til risiko, skriver nyhedsbureauet.

Omikron-frygt trykker oliepriserne yderligere 

Aker BP køber Lundin i kæmpehandel 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs