EnergiWatch

Omikron-frygt trykker oliepriserne yderligere

Der er stigende modvind for råvaremarkedet, som bevæger sig ind i ferieperioden, hvor tyndere handelsvolumener kan forværre prisudsvingene.

Foto: Jacob Ehrbahn

Oliepriserne falder mandag morgen som følge af den hurtige smittespredning med Omikron. Den nye coronavariant skaber bekymringer for udsigterne til energiefterspørgslen.

Det skriver Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 71,08 dollar mod 73,75 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 68,18 dollar mod 71,01 dollar fredag eftermiddag.

Covid-19-smittetallene stiger over hele verden, mens myndighederne forsøger at inddæmme den.

Det har ført til, at nogle nationer har indført restriktioner på flyrejser, og der er frygt for, at der kan blive indført yderligere restriktioner, hvilket vil begrænse folks bevægelighed og mindske efterspørgslen på råolie og olieprodukter.

Der er stigende modvind for råvaremarkedet, som bevæger sig ind i ferieperioden, hvor tyndere handelsvolumener kan forværre prisudsvingene.

Dertil er efterspørgslen i Asien aftagende og centralbankerne er ved at gå over til en strammere pengepolitik for at forsøge at dæmme op for den stigende inflation.

"Vi kan se frem til en uge med stor omskiftelighed," siger Jeffrey Halley, der er seniormarkedsanalytiker i Oanda, til Bloomberg News.

Han vurderer dog, at olien ikke vil styrtdykke yderligere, da Opec+ har mulighed for at reagere hurtigt, hvis det bliver nødvendigt.

Global efterspørgsel på kul kan nå højeste niveau nogensinde i 2022

Norsk olieindustri venter stigende investeringsniveau fra 2023

Mere fra EnergiWatch

EKF-lån står bag stor australsk ordre til Vestas

Den danske mølleproducent skal levere 122 møller til et projekt i Australien, som EKF Danmarks Eksportkredit har ydet et milliardstort lån til. Der er tale om et projekt, hvor man har tænkt kreativt undervejs, fortæller direktør i EKF Danmarks Eksportkredit.

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs