EnergiWatch

Dan Jørgensen hemmeligstemplede undergrundslicens igen trods løfte

I 2019 blev redegørelsen for indvinding af geotermi i Nordsjælland uden fortilfælde gjort fortrolig. Det ville som udgangspunkt ikke ske igen, sagde ministeriet, men da redegørelsen for geotermi i Storkøbenhavn blev oversendt til Folketinget, skete det igen.

Da Dan Jørgensen hemmeligstemplede redegørelsen for tildeling af licenser til geotermi i Nordsjælland i 2019, meddelte ministeriet, at det blev revurderet, hvorvidt man burde gøre det fremadrettet. Men da redegørelsen for Storkøbenhavn blev oversendt, gjorde man det igen. | Foto: Stine Tidsvilde

Det var uden fortilfælde, da klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) i 2019 oversendte en redegørelse til Folketinget om, hvorfor A.P. Møller Holding skulle have eneretten til indvinding af geotermisk varme i den nordsjællandske undergrund.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Sverige udsætter elloft til marts

Mens man i Danmark insisterer på, at el-loftet skal gælde fra 1. december trods manglende lovgivning, udskyder svenskerne deres til 1. marts, fordi der heller ikke i Sverige har været tid til at få en national udmøntning på plads.

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs