EnergiWatch

Varmeselskaber melder biomassestop i København inden 2030 umulig

Det er ikke muligt at udfase biomassen inden 2030, meddeler fjernvarmeselskaberne i hovedstadsområdet. Samme konklusion er forvaltningen i Københavns Kommuen nu nået frem til, efter et flertal i borgerrepræsentation i Københavns Kommuen stillede forslag om udfasning inden 2030.

Levering af biomasse til Amagerværket. | Foto: PR / Hofor

Sidste år vedtog et flertal udenom Socialdemokratiet i Københavns Kommune et forslag om at undersøge muligheden for at udfase biomasse i energiforsyningen inden 2030.

Dengang udtalte Hofor, at det ville kræve "store teknologispring" og henviste til, at man var i fuld gang med at udarbejde analysen Fremtidens fjernvarmeforsyning i hovedstadsområdet 2050, FFH50, hvor bl.a. spørgsmålet om biomassen vil blive afklaret. Nu er den analyse klar med en tydelig konklusion.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Siemens Gamesas milliarddyre problem er halvvejs selvforskyldt

Selv om det i høj grad er lykkedes at presse eksterne omkostninger over på kunderne, leveres landvindprojekter til en værdi af omkring 15 milliarder til nulmargin over de næste år, konstaterer mølleproducentens topchef. Her og der er det nok gået lidt for hurtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs