EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Hvis netselskaber ikke har forbundne kommercielle aktiviteter, vil de ikke blive omfattet af nye habilitetskrav, siger Energiminister Dan Jørgensen (S). | Foto: Jens Dresling

Landets mindre netselskaber har talt med versaler i de seneste par uger, hvor der er blevet protesteret heftigt mod en række nye habilitetskrav, som branchen vil blive pålagt i den nye elforsyningslov for at sikre konkurrencen og vandtætte skotter.

"Det er endnu et søm i kisten for mindre forsyningsselskaber" og "Jeg føler, at vi får fjernet vores eksistensberettigelse" har blot været nogle af reaktionerne fra selskaberne, som især kalder kravet om to uafhængige bestyrelsesmedlemmer for fatalt for de mindre selskabers uafhængighed i et landskab præget af konsolidering.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs