EnergiWatch

Hempel-formand forsvarer tre kasketter og honorar i topklasse: "Det fælles formandskab har fungeret godt, og det fungerer stadig godt"

Som tredobbelt formand sidder advokat Richard Sand tungt på alle de øverste beslutningsorganer i Hempel-koncernen. Andre fonde dropper dobbeltrollerne som en del af god selskabsledelse, men Richard Sand opfatter de mange kasketter som en fordel.

Foto: PR

Advokat Richard Sand sidder usædvanlig tungt på skibsmalingkoncernen Hempel. Som formand for både Hempel, ejeren Hempel Fonden og fondens investeringsselskab sidder Richard Sand for bordenden i alle de fora, hvor større beslutninger bliver truffet, inklusive dem, der godkender Richard Sands eget honorar. Modellen er ifølge eksperter ikke er i strid med reglerne, men åbner for habilitetsproblemer. Andre fonde dropper formandsoverlap med henvisning til god ledelse og ønsket om øget uafhængighed, men Richard Sand opfatter de mange kasketter som en fordel.

"Det fælles formandskab har fungeret godt, og det fungerer stadig godt for Hempel-koncernen," hedder det i et skriftligt svar fra Richard Sand og Hempel Fondens næstformand, den tidligere topchef i VKR-koncernen Leif Jensen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs