EnergiWatch

Hempel-formand forsvarer tre kasketter og honorar i topklasse: "Det fælles formandskab har fungeret godt, og det fungerer stadig godt"

Som tredobbelt formand sidder advokat Richard Sand tungt på alle de øverste beslutningsorganer i Hempel-koncernen. Andre fonde dropper dobbeltrollerne som en del af god selskabsledelse, men Richard Sand opfatter de mange kasketter som en fordel.

Foto: PR

Advokat Richard Sand sidder usædvanlig tungt på skibsmalingkoncernen Hempel. Som formand for både Hempel, ejeren Hempel Fonden og fondens investeringsselskab sidder Richard Sand for bordenden i alle de fora, hvor større beslutninger bliver truffet, inklusive dem, der godkender Richard Sands eget honorar. Modellen er ifølge eksperter ikke er i strid med reglerne, men åbner for habilitetsproblemer. Andre fonde dropper formandsoverlap med henvisning til god ledelse og ønsket om øget uafhængighed, men Richard Sand opfatter de mange kasketter som en fordel.

"Det fælles formandskab har fungeret godt, og det fungerer stadig godt for Hempel-koncernen," hedder det i et skriftligt svar fra Richard Sand og Hempel Fondens næstformand, den tidligere topchef i VKR-koncernen Leif Jensen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs