EnergiWatch

Regeringen vil hjælpe borgere med stigende varmeregninger

Borgere, der kan have svært ved at betale markant højere varmeregninger, kan få hjælp fra ny pulje.

Foto: Finn Frandsen

Denne vinter kan en markant større varmeregning lande hos 500.000 husstande som følge af globale stigninger på energipriser.

Ud af Danmarks godt 2,7 millioner husstande er det særligt de knap 500.000, der enten får varmen fra et naturgasfyr eller ligger i fjernvarmeområder med et højt gasforbrug, der kan risikere en stigning i varmeregningen på over 1000 kroner om måneden i den kolde tid.

Derfor vil regeringen med en ny varmepakke hjælpe ældre, kontanthjælpsmodtagere og andre borgere, der kan have svært ved at betale større uforudsete energiregninger.

"Det gælder for alle danskere, hvor det for alvor vil påvirke deres økonomi negativt. Det vil primært være folk på ydelser," siger Dan Jørgensen (S), der er klima-, energi- og forsyningsminister.

Som led i varmepakken sætter regeringen en pulje af på 100 millioner kroner, som kommuner kan søge for at få dækket merudgifter som personligt tillæg til pensionister eller enkeltydelser til kontanthjælpsmodtagere.

Tidligere har blandt andre Ældresagen efterlyst hjælp til netop ældre, der kan have svært ved at betale varmeregningen, hvis den pludselig stiger markant.

Selv om der er mange, der risikerer at få en større varmeregning, er det ikke alle, hvor det vil volde dem store problemer at betale regningen.

Derfor er det uvist, om puljens 100 millioner kroner vil dække det fulde behov hos danske energikunder, der kan blive ramt af store, pludselige prisstigninger.

"Men vi overvåger selvfølgelig løbende situationen," siger Dan Jørgensen.

Han fortæller, at varmepakken vil læne sig op ad gældende regelsæt, hvor kommuner kan kompensere borgere for uforudsete regninger, hvis borgerne står i en vanskelig situation.

Foruden puljen opfordres fjernvarmeselskaberne til at udglatte stigningen, så kunder betaler over en længere periode fremfor på én gang.

Derudover er informationshjemmesiden Sparenergi.dk også blevet opdateret med råd og vejledning til borgere om, hvordan man holder energiregningen nede.

Rockwool: Lavere regninger og miljø motiverer forbrugere til energieffektivisering

Regeringsoplæg: Fjernvarmeselskaber skal udskilles fra kommunal forvaltning

Silkeborg Forsyning varslede væsentlige prisstigninger med få dages varsel

Høje elpriser fordobler udledning fra Nordjyllandsværket

Mere fra EnergiWatch

Nature Energy-topchef spår massiv vækst efter ejerskifte

Med oliegiganten Shell som ny ejer er danske Nature Energy klar til at forsvare sin position som markedsleder, når det globale potentiale om tusind og atter tusindvis af biogasanlæg skal indfries, siger adm. direktør, Ole Hvelplund.

Topchef vil tilføje nye forretningsben til OK

Andelsejede OK har en stribe datterselskaber, der går udover den traditionelle brændstofforretning, som har været kernen i selskabet gennem mere end 100 år. Ny direktør fortæller, at selskabet ser på at tilføje nye forretningsben.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs