EnergiWatch

Tyskland vil lempe den stigende prisbyrde på energi for forbrugerne

Tyskland planlægger at lette presset på forbrugerne, der i øjeblikket oplever stigende energiregninger, ved at reducere en tillægsafgift med 43 pct. til næste år.

Foto: Peter Klint

Det fortæller industri- og regeringskilder ifølge Reuters.

Tillægsafgiften, der betales til producenter af vedvarende energi, vejer tungt på forbrugernes elregninger og vil blive nedbragt til omkring 3,7 cent per kilowatt time (kWh) i 2022 fra det nuværende 6,5 cent.

Ifølge kilder Reuters har talt med vil den tyske regering kompensere producenternes tab med et bidrag på 3,25 mia. euro.

Tyskland har de højeste elpriser i Europa, dels på grund af tidligere tilskudsordninger, som man har udfaset til fordel for at støtte nye investeringer i grøn energi.

I løbet af de sidste 12 måneder er energiregninger steget 9,3 pct. til rekordhøje 1255 euro for et års forbrug i oktober for en almen tysk husstand ifølge prisportalen Verivox, skriver mediet.

Tiltaget vil angiveligt blive annonceret den 15. oktober, fredag.

EU-Kommissionen med kriseopfordring: Fremskynd tilladelser til bæredygtig energi 

Spansk minister indkalder energiselskaber til møde om øgede elpriser 

Frankrig sikrer betaling af elregninger for de fattigste – EDF løftes

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser 

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs