EnergiWatch

USA vil afholde syv nye havvind-auktioner inden 2025

Præsident Bidens ambitioner om 30 GW havvind inden 2030 forceres nu med USAs foreløbigt største annoncering af udbud. De første auktioner vil være ud for New York og New Jersey.

Foto: Ørsted

Et lille halvt år efter, at Bidens administration godkendte USAs første store kommercielle havvindpark, Vineyard Wind, har man nu besluttet at sætte turbo på udviklingen.

Det sker ved, at de amerikanske myndigheder, BOEM, har annonceret, at man påtænker at afholde syv nye auktioner inden 2025. Planerne blev annonceret under onsdagens American Clean Power's Offshore Windpower konference i Boston, hvor indenrigsminister, Deb Haaland, overbragte branchen nyheden.

"Indenrigsministeriet udlægger en ambitiøs vej mod administrationens kamp mod klimaforandringer, skabelsen af velbetalte jobs gennem en acceleration af nationens vej mod mere vedvarende energi," sagde indenrigsministeren ifølge en udtalelse.

De kommende udbud vil være i Mainebugten, New Yorks bugt, det centrale atlanterhav, den Mexicanske Golf, samt ud for Carolina, Californien og Oregon. Det viser et kort produceret af de amerikanske myndigheder.

Dan Reicher, som var embedsmand i energiministeriet under Bill Clinton og nu gør sig som energirådgiver, kan nærmest ikke underdrive, hvor stor en betydning de kommende udbud vil have for havvind i USA. Han sammenligner annonceringen med det skub, som Clinton-regeringen satte i gang for landvind.

"Dette er en meget, meget stor aftale. Det er et signal i en størrelse, som vi hidtil ikke har set i USA, om, hvor langt vi kan komme med havvind," siger Dan Reicher til New York Times.

Masser af jobs og potentielle konflikter

De første to udbud vil være ud for Carolina-staterne samt i New York-bugten. De to udbud vil påbegynde i henholdsvis første kvartal 2022 og maj 2022 og er ligeledes de to eneste, hvor al forudgående analyse er færdiggjort. De resterende udbud vil blive afholdt mellem september 2022 og midten af 2024.

Foruden de store mængder grøn strøm lægger BOEM stor vægt på jobskabelsen ved de kommende udbud. I alt vil satset på havvind skabe 80.000 amerikanske jobs, meddeler BOEM.

Det fokus kan meget vel, sammen med en udmelding om at myndighederne vil samarbejde tæt med blandt andet fiskeriindustrien, være et forsøg på at forgribe de potentielle konflikter, der allerede har vist sit ansigt i nuværende projekter.

De kommende udbud befinder sig da også i potentielle konfliktområder i karambolage med både fiskeriindustrien og den etablerede olieindustri, og fiskeriets lobbyorganisation, Responsible Offshore Development Alliance (RODA), har allerede været ude og advare.

"Ved at lave disse annonceringer på så politisk vis uden at undersøge, hvad det betyder, og hvilke områder der er tale om, når vi stadig ikke kender effekterne af projekterne, er meget problematisk. I en ideel verden vil du introducere en ny industri i faser og ikke på en gang," siger Anne Hawkins, adm. direktør i RODA, til New York Times.

Lokalopført havmøllepark kan skabe domino-effekt i USA

CIP og Avangrid indgår byttehandel om amerikansk havvind

USA åbner for nye havvindområder 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs