EnergiWatch

Energistyrelsen afskriver EU-svar som gammelt nyt

Ifølge Wind Denmark bør Kommissionens svar om, at investeringer i elnet ikke er omfattet af statsstøttereglerne få regeringen til at gentænke udligningsordningens afskaffelse. Ordningen risikerer stadig at være i strid med reglerne, fastholder styrelsen.

Foto: PREnerginet

I matematikkens verden er ligninger befriende ligetil al den stund, at de skal gå op. En tilsvarende sikkerhed gælder ikke i juraens verden, og da ikke mindst når det gælder udligninger som den danske ordning, der dækker omkostninger for nettilslutning af vedvarende energianlæg.

Myndighederne mener, at den kan være i strid med EU's statsstøtteregler. Det var et nøgleargument bag afskaffelsen af ordningen med effekt fra årsskiftet, hvorefter et års overgangsordning træder i kraft. En samlet industri ser omvendt intet problem, men frygter et hul i VE-udbygningen. Derfor vakte det interesse, da konkurrencekommisær Margrethe Vestager torsdag afgav svar på den danske parlamentariker Pernille Weiss' spørgsmål til ordningen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs