EnergiWatch

Dan Jørgensen afviser at teste udligningsordning i EU

Regeringens hemmeligholdelse af notat bag afskaffelsen og uvilje mod at få lovligheden testet får Venstre til at afsøge nye veje i embedsapparatet, mens konservativ parlamentariker går direkte til EU.

Foto: Emil Agerskov

Det politiske fundament bag udligningsordningen blev i sin tid statsstøttegodkendt af EU. Eller rettere var det EF, der tilbage i 1992 sagde god for den politiske aftale, hvor det blev besluttet, at vindmøller kun skulle betale for tilslutningen til 10 kV-nettet. Mens Elsam og Elkraft i aftalen blev opfordret til at etablere en udligningsordning for møllernes økonomiske belastning i de berørte kraftværksområder.

Det historiske nedslag skyldes et spørgsmål til Dan Jørgensen, Enhedslistens energiordfører Søren Egge Rasmussen stillede i begyndelsen af september. Om end der dog her blev spurgt til, om den eksisterende udligningsordning nogensinde var sendt til statsstøttetjek i EU.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vestas bekræfter at data er stjålet og delt

Data fra mølleproducentens it-systemer er blevet delt og tilbudt til tredjepart, meddeler Vestas, der "har grund til at vurdere" at det primært handler om interne informationer. Vi har ikke ladet os afpresse, fastslår topchef.

Netselskab har fået armene ned igen

Videbæk Elforsyning vil sandsynligvis alligevel blive omfattet af de skærpede habilitetskrav, da de ejer 8,25 pct. elhandelsselskabet Samstrøm. "Vi gav nok lidt for meget credit til embedsværket," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs