EnergiWatch

"Tåbelig usikkerhed" spænder ben for Danmarks 2030-mål

Afskaffelse af udligningsordningen vil ikke kun føre til skrottede vind- og solparker samt behov for at bygge dyrere alternativer for at nå klimamålet, mener Eurowinds topchef. Det kan også føre til projekter, der opføres uden for elnettet.

Danmarks største vindmøllepark er dage fra at være på plads. En planlagt, ledsagende solpark har dog noget længere udsigter. | Foto: Wind Denmark

Absolut sidste hånd er netop nu i gang med at blive lagt på Danmarks største landmøllepark. Efter de første 16 møller på Eurowinds kronjyske Overgaard-projekt blev sluttet til nettet sidste oktober, er der nu etablere transformerstationer, trukket kabler og rejst de resterende 10 møller, der skal bringe parkens kapacitet op på 93,6 MW. Kun den sidste nettilslutning mangler, før projektet er færdigt.

Helt færdige i området satser Eurowind dog langt fra på at være. Over de seneste år har den jyske projektudvikler i stadig stigende grad satset på at opføre hybridprojekter bestående af såvel vindmøller som solceller. Således også på projektet nær Randers, hvor der i foråret blev sendt ansøgning ind til myndighederne om at få nettilsluttet i første omgang 150 MW sol. På tegnebrættet arbejdes der med hele 600 MW sol.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs