EnergiWatch

Ny VE-plan skal kompensere for manglende CCS

I regeringens nye køreplan gøres det klart, at der senest i 2025 skal være taget de beslutninger, der skal reducere klimaudledningerne med 70 pct. Lang etableringsproces for CCS kræver ny VE-plan, lyder det fra regeringen.

Foto: Emil Agerskov

Med sats på nye teknologier, der skal hjælpe med at sænke Danmarks udledninger for at nå de planlagte reduktionsmål, har regeringen tidligere sat retningen for den danske energisektor.

Mens Carbon Capture and Storage, CCS, skal bane reduktionsvejen, er der imidlertid et problem. Etableringen af de store anlæg, der skal reducere udledningerne, tager tid. Derfor skal der mere grøn energi på plads, hvis målene skal nås inden deadline, lyder det i regeringens klimaprogram, der er blevet offentliggjort onsdag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vattenfall frabeder sig flere udbudslotterier

Fremtidige udbud af dansk havvind bør fokusere på kriterer som systemintegration og grøn profil snarere end på evnerne udi at være heldig i en lodtrækning, mener det svenske energiselskab.

Ørsted opfører godt 1 GW tysk havvind

Gigawatt-projekter bør være en "selvfølge" i de kommende tyske havvindudbud, konstaterer Ørsted, der onsdag træffer beslutning om at opføre en af verdens første støttefrie havvindparker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs