EnergiWatch

Danmarks olie- og gasproduktionen forventes at falde yderligere

I en ny prognose ser Energistyrelsen, at produktionen af olie og gas falder med 14 og 30 pct. i forhold til sidste års prognose.

Foto: Mathias Julius Falkengaard

I september 2020 kunne Energistyrelsen i en prognose berette, at den danske olieproduktion ville ligge på et niveau på 4,6 mio. kubikmeter. Men nu må Energistyrelsen skære yderligere i forventningerne til olieproduktionen i Danmark.

Således forventer Energistyrelsen nu, at olieproduktionen i 2021 bliver på 4,0 mio. kubikmeter, hvilket svarer til 68.000 tønder olie om dagen. I en meddelelse oplyser Energistyrelsen, at det "hovedsagelig skyldes, at styrelsen forventer en mindre produktion på nogle af de større felter. Efter 2022 ventes olieproduktionen igen at stige, så den i 2025 er 42 pct. højere end i 2021."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs