EnergiWatch

Kanslerkandidat bringer Vestas-lussing ind i valgkamp

Efter en tysk valgkamp, hvor klima har fyldt alt og ingenting, kastede Vestas mod slutningen en granat, der gav genlyd med kritik af mølleproducenten for dårlig stil og dårlig timing, samt af regeringen for en dårlig energipolitik.

Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP / AFP

Månederne op til søndagens tyske valg flød over med klima. Måske ikke så overraskende med tanke på at kampen nærmest blev indledt med de katastrofale oversvømmelser, der ramte flere delstater i juni. Men selv om klimaspørgsmålet løb som en kontinuerlig strøm, bundfældede det sig aldrig for alvor i storstilede, konkrete planer eller en overbudskrig om klimamål, som det f.eks. var tilfældet forud for det danske valg i 2019.

Jo, i den afsluttende tv-debat på ARD i torsdags blev der talt om, at der skulle gøres mere, hurtigere. Det var der nærmest unison konsensus om blandt de regeringsrelevante partier. Men de konkrete tiltag begrænsede sig i det store hele til et forslag fra Die Linkes formand om, at der kunne indføres fartbegrænsning på de tyske Autobahns, mens debatten derudover kørte noget i frigear.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs