EnergiWatch

Ming Yang vil opføre første kinesiske møllefabrik i Europa

Den kinesiske mølleproducent vil gøre indtog på det europæiske vindmarked med etablering af fabrik, der skal kunne levere mindst en gigawatt om året.

Foto: Mingyang Smart Energy

Ming Yang vil bide skeer med de største vestlige konkurrenter. Det slog den kinesiske mølleproducent i sidste måned fast med størst muligt typer og lanceringen af en kommende havvindmølle, der ved den planlagte dåb i 2024 skal være på 16 MW med en rotor på hele 242 meter. Større end den kommende platforms maskiner fra både Vestas, Siemens Gamesa og GE.

Men tilsyneladende er det ikke kun til havs, Ming Yang går i direkte konkurrence. I bestræbelsen på at vinde inpas på det europæiske vindmarked planlægger den Guangdong-baserede mølleproducent at etablere et stort produktionsanlæg i Tyskland, der skal kunne producere møller med en årlig kapacitet på mindst en gigawatt. Det siger producentens næstkommanderende Ye Fan i et interview, skriver Bloomberg.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs