EnergiWatch

Norsk olieeksport på højeste niveau siden 2008

Med opsving i produktion og handel med varer har den norske olie- og gaseksport for alvor taget et ordentligt nøk opad.

Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

Der er kommet godt gang i eksporten i takt med, at der er blevet åbnet langt mere op, mens coronapandemien så småt er ved at være under kontrol i flere lande. Og det kan især mærkes på den norske eksport af olie og gas, viser en opgørelse fra Statistisk sentralbyrå.

Den norske eksport af råolie endte således på 32 mia. norske kr. i august 2021. En stigning på 81,4 pct. fra samme måned i 2020. Volumen af olieeksporten endte på 53 mio. tønder, en stigning på 17,9 pct. fra august i fjor og det højeste antal eksporterede tønder siden oktober 2008.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs