EnergiWatch

Klimakrav til datacentre er et politisk gennembrud for fjernvarmen

Fjernvarme har hidtil været henvist til fodnoterne i EU's direktiver, men med EU's Fit for 55-lovpakke har fjernvarmen fået en hovedrolle i blandt andet kommende klimakrav til datacentre. Et politisk gennembrud siger Dansk Fjernvarme, som dog ikke tør håbe på et eksporteventyr i nærmeste fremtid.

Facebooks datacenter i Odense leverer overskudsvarme til fjernvarmen. Hvis EU's krav til datacenter vedtages, kan det også blive tilfældet i andre dele af Europa. | Foto: PR

Da EU-kommissionen i juliens sommerhede nyhedsørken præsenterede Fit for 55-lovpakkens 4.000 tætskrevne sider i kancellistil og forblommede vendinger, var der næppe nogen, som hørte det supersoniske brag, da fjernvarmen brød lydmuren på den politiske scene i Bruxelles.

"Vores nuværende økonomi, der bygger på fossile brændsler, har nået sin grænse. Og vi ved, at vi bliver nødt til at skabe os en ny model, der er drevet af ren energi, og som bevæger sig mod en cirkulær økonomi," var den forblommede præsentation fra kommissionsformand Ursula von der Leyen om pakken, hvor en klimatold, højere VE-krav og en omkalfatring af kvotesystemet stjal scenen og spaltepladsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs