EnergiWatch

Enden på dansk olieæra giver eftersmæk på balancen

Løbet er endegyldigt kørt for Danmark som nettoeksportør af olie, vurderer Energistyrelsen. Fordums tids tocifrede milliardindtægter fra olie og gas er skrumpet gevaldigt ind, og senest har styrelsen nedjusteret forventningerne til olieproduktionen igen. Men det er kun begyndelsen, vurderer chefanalytiker ved Nordea.

Oliefelterne i den danske del af Nordsøen - her Dan-feltet - har i mange år spædet godt op i den danske statskasse. De senere år har imidlertid ikke været nær så indbringende. | Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

I et kvart århundrede var Danmark nettoeksportør af olie. Det vil sige, at vi producerede mere, end vi selv havde behov for.

Den epoke sluttede sidste år, hvor Danmark overgik til at blive nettoimportør.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs