EnergiWatch

Tænketank foreslår afgifter på brændsler og vil fjerne godtgørelse for landbrug

I kølvandet på den kritiske klimarapport fra FN forleden foreslår tænketanken Concito, at der skrues på fire afgifter, så de når op på nabolandenes niveau. Det gælder bl.a. CO2-afgiften på benzin- og diesel og en ny flyafgift.

Forleden kom der en klimarapport fra FN’s klimapanel, IPCC, der melder om en alarmerende tilstand for verdens klima, og i lyset af den foreslår tænketanken Concito nu at skrue på en række afgifter, der vil føre til en reduktion på omkring 1,3 mio. ton fra næste år ved øjeblikkelig indfasning.

Der skriver Altinget, der nævner, at det er fælles for forslagene, at de vil udligne forskelle i forhold til afgifter hos nabolandene.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs