EnergiWatch

Eurowind og GHS bringer Lhyfe til Skive med 24 MW brintanlæg

Det bliver Green Hydrogen Systems, som skal levere elektrolyseanlægget til metanolproduktion i Greenlab Skive, mens Eurowind Energy og franske Lhyfe vil stå for driften efterfølgende. "Verdensklasse" og "en hjørnesten" kalder de projektet.

Der er nu lavet aftale om levering af elektrolyseanlæg på op til 24 MW til Greenlab Skive. | Foto: PR / Green Hydrogen Systems

Der er efterhånden ingen tvivl om, at Danmarks første PTX-anlæg i storskala kommer til at stå i Skive, hvor Greenlab Skive med syvmileskridt i form af diverse partnerskaber har gjort store fremskridt.

I starten af måneden blev der så fjernet regulatoriske sten på vejen i form af Greenlab Skives nye status som en PTX-frizone, som sættes fri fra elforsyningsloven, således at der ikke skal betales afgifter for at bruge strøm produceret på nabomatriklen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs