EnergiWatch

Eurowind og GHS bringer Lhyfe til Skive med 24 MW brintanlæg

Det bliver Green Hydrogen Systems, som skal levere elektrolyseanlægget til metanolproduktion i Greenlab Skive, mens Eurowind Energy og franske Lhyfe vil stå for driften efterfølgende. "Verdensklasse" og "en hjørnesten" kalder de projektet.

Der er nu lavet aftale om levering af elektrolyseanlæg på op til 24 MW til Greenlab Skive. | Foto: PR / Green Hydrogen Systems

Der er efterhånden ingen tvivl om, at Danmarks første PTX-anlæg i storskala kommer til at stå i Skive, hvor Greenlab Skive med syvmileskridt i form af diverse partnerskaber har gjort store fremskridt.

I starten af måneden blev der så fjernet regulatoriske sten på vejen i form af Greenlab Skives nye status som en PTX-frizone, som sættes fri fra elforsyningsloven, således at der ikke skal betales afgifter for at bruge strøm produceret på nabomatriklen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs