EnergiWatch

Rockwool-topchef står til særbonus på 11 mio kr

Mindre udledt CO2 har udløst en bonus til Jens Birgersson.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Rockwools topchef står til at modtage en særbonus på 11 mio. kr. for at nedbringe mængden af CO2, som selskabet udleder.

Det skriver dagbladet Børsen.

Jens Birgersson, der er administrerende direktør i stenuldproducenten Rockwool, står til en lønbonus på 11 mio. kr. for at indfri første mål ud af tre om at nedbringe selskabets udledning af CO2.

Særbonussen udbetales dog kun, hvis alle tre mål er indfriet inden 2025.

Dermed har selskabet skærpet sin grønne profil yderligere. For nyligt fik Rockwool bragt sin udledning ned i Danmark ved at skære på brugen af biogas i produktionen.

"Vi står foran massive reduktioner i en energiintensiv virksomhed som vores. Når vi forpligter os over for verden til at reducere CO2-udledningen, er det logisk at have et nøgletal på CO2-reduktion," siger Jens Birgersson til Børsen.

Bonussen kommer oveni Jens Birgerssons lønpakke for 2020 på 17,6 mio. kr. og hans aktiebaserede optioner og betingede aktiebesiddelser på i alt 34 mio. kr, fremgår det af selskabets aflønningsrapport ifølge Børsen.

Rockwool-topchefen forklarer over for Børsen, at incitamentsprogrammerne er til for at strømline ledelsen og investorernes interesser, og at der både er høj interesse og høje krav om bæredygtighed fra investorernes side.

Rockwool-topchef: Grønt investeringsboom skal drive væksten i 2021

Bedring i fjerde kvartal redder ikke nedtur for Rockwool i udfordrende 2020 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs