EnergiWatch

Høje kvotepriser presser de østeuropæiske lande op til udvidelse af ETS-systemet

De stigende kvotepriser og den kommende udvidelse af kvotesystemet slår ekstra hårdt i de østlande, der er bagud i den grønne omstilling, viser ny analyse. Det betyder udsigt til meget store slagsmål i EU fremdadrettet, om hvem der skal tage regningen for den ambitiøse CO2-reduktion, der er sat i 2030.

Udvidelsen af EU's kvotesystem, som EU-Kommissionen spiller ud med midt i juni, kan blive dyrt for de østeuropæiske forbrugere, der stadig er meget afhængige af kulkraftværker. Her er det Turow-kulkraftanlæg i Polen. | Foto: David W Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES
Onsdag d. 14. juli præsenterer EU-Kommissionen sit forslag til en revision af kvotesystemet, som skal hjælpe til at nå målet i den vedtagne klimalov: en 55 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til 1990-niveauet.

Men der er lagt op til et stort politisk puslespil og ikke mindst slagsmål, for samtidig med at systemet skal udvides, er prisen på CO2-kvoter fordoblet det seneste halve år til knap 400 kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Oliepriserne tynges af smittespredning

Den seneste opblussen af coronavirus sker, efter at Organisationen af Olieeksporterende Lande og allierede - også kendt som Opec+ - har valgt at øge olieproduktionen med 400.000 tønder om dagen i august.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs