EnergiWatch

Høje kvotepriser presser de østeuropæiske lande op til udvidelse af ETS-systemet

De stigende kvotepriser og den kommende udvidelse af kvotesystemet slår ekstra hårdt i de østlande, der er bagud i den grønne omstilling, viser ny analyse. Det betyder udsigt til meget store slagsmål i EU fremdadrettet, om hvem der skal tage regningen for den ambitiøse CO2-reduktion, der er sat i 2030.

Udvidelsen af EU's kvotesystem, som EU-Kommissionen spiller ud med midt i juni, kan blive dyrt for de østeuropæiske forbrugere, der stadig er meget afhængige af kulkraftværker. Her er det Turow-kulkraftanlæg i Polen. | Foto: David W Cerny/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES
Onsdag d. 14. juli præsenterer EU-Kommissionen sit forslag til en revision af kvotesystemet, som skal hjælpe til at nå målet i den vedtagne klimalov: en 55 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til 1990-niveauet.

Men der er lagt op til et stort politisk puslespil og ikke mindst slagsmål, for samtidig med at systemet skal udvides, er prisen på CO2-kvoter fordoblet det seneste halve år til knap 400 kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Aker BP vil udbygge for milliarder

Det norske olieselskab har onsdag leveret en udbygningsplan for olieprojektet Trell og Trine til det norske olie- og energiministerium, som ventes at omfatte 25 mio. tønder olieækvivalenter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs