EnergiWatch

Norsk strøm er kommet til Storbritannien

Lige efter kl. 12 fredag fløde den første strøm mellem Norge og Storbritannien gennem North Sea Link.

Foto: PR / ABB

I den allerførste test af North Sea Link fredag blev der i første omgang sendt beskedne 30 megawatt fra Norge til England og derefter 30 megawatt den anden vej. Ikke desto mindre har den første strøm rejst mellem de to lande. Det skriver Statnett.

"Denne udveksling af grøn energi giver blandt andet øget forsyningssikkerhed, fordi vi kan importere mere elektricitet til en billigere pris, hvis der er en stram elsituation i Norge. Det giver også øget værdiskabelse for Norge, fordi vi får mere til gengæld for magten, når vi har et overskud af den. Det baner også vejen for at øge produktionen og forbruget af vedvarende energi i Norge og England og dermed bidrage til fremtidens klimavenlige energisystem," projektdirektør Thor Anders Nummedal i Statnett.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Danfoss får omsider godkendt megaopkøb

Det er trukket i langdrag, og ledelsen har i halvandet år trippet for at komme i gang. Nu kan de folde det store potentiale ud, for Danfoss har endelig fået godkendt opkøbet af Eatons hydraulikforretning.

Subsea 7 øger fokus på havvind med nyt opkøb

Subsea 7 har overtaget aktiemajoriteten i selskabet Nautilus Floating Solutions og styrker yderligere sit sats på havvind. Det sker efter en nylig fusion mellem Subsea 7's forretning for vedvarende energi og OHT.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs