EnergiWatch

Norge holder fast i olien

Den norske regering vil fortsætte med at åbne nye udforskningsområder for olie og gas fra Nordsøen til Ishavet i nord frem for at følge efter det danske oliestop, der ifølge statsminister Erna Solberg er en gratis omgang.

Foto: Olje- og energidepartementet

I den energiplan, den norske regering fremlagde fredag, blev det slået fast, at Norge skal have en "fremtidsrettet olie- og gasindustri med lave udslip". Det kan fortolkes på to måder:

At nordmændene intensiverer sine bestræbelser på yderligere at reducere udledningerne fra sin fossile energiindustri, der i forvejen er blandt de reneste i verden. Eller at Norge vil fortsætte med at udvinde olie og lede efter mere af den ikke mindst i de arktiske farvande i den nordlige del af Barentshavet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs