EnergiWatch

Ørsted overvejer at slutte norsk havpark til andre lande

Det gigawattstore havvindområder på grænsen til Danmark, Ørsted byder ind på i nyt konsortium, kan muligvis forbindes til andre lande, siger direktør. Kortene holdes dog tæt, om en løsning hænger sammen med energiøen i Nordsøen små 100 km væk.

Foto: Ørsted

Flydende havvind var det helt naturlige hovedfokus, da Ørsted onsdag meldte sin entre i norsk havvind i konsortium med Fred Olsen og Hafslund. Trods alt er det første gang, den globale markedsleder erklærer sin ambition om at bygge den nye type havvind, som energiselskabet i hvert fald udadtil har forholdt sig relativt forbeholden overfor indtil nu.

Men selv om flydevinden i Utsira-området måske er det mest iøjnefaldende, så er det ikke det eneste. Når udkastet til rammerne for Norges første havvindudbud efter planen præsenteres i dag, omhandler de også området Sørlige Nordsjø II, der skal beplantes med havbundsmonterede møller. Det ventes tillige at være langt det største med op mod 3,5 GW fordelt på to-tre sites.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Vindstød slår atter rekord

Det danske energiselskab har formået at blive mere effektive, mens der atter strømmer klimabevidste kunder til. Lige nu barsler Vindstød med et nyt produkt med to grønne blade, men direktøren understreger, at selskabet ikke vil forcere noget, da det skal gøres rigtigt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs