EnergiWatch

Norsk kontrolkomité vil flytte statens ejerskab i Equinor

Et flertal i det norske Stortings kontrol- og konstitutionskomité vil have flyttet ejerskabet af Equinor fra olie- og energiministeriet til erhvervsministeriet.

Foto: INTS KALNINS/REUTERS / X02120

Den norske stats ejerskab i olieselskabet Equinor bør høre under erhvervsministeriet frem for olie- og energiministeriet af hensyn til interessekonflikter. Sådan lyder en indstilling fra kontrol- og konstitutionskomitéen, der har undersøgt, om oplysninger om finansiel risiko kan være tilbageholdt, før Stortinget besluttede at åbne Barentshavet sydøst for olieaktiviteter i 2013.

Udvalget beder derfor regeringen om at overveje at flytte ejerskabet af Equinor ud af ministeriet for olie og energi for at undgå en sammenblanding af roller. Det skriver E24.

Mediet har fået udmeldingen bekræftet af stortingsrepræsentanten og medlem af kontroludvalget Freddy André Øvstegård.

"Vi beder regeringen om at overveje det og peger på den uheldige blanding af roller med den nuværende virksomhedsstyring," skriver Øvstegård i en erklæring til E24.

Dog får regeringen ikke kritik for håndteringen af åbningen af Barentshavet Sydøst fra komitéen. Olie- og energiminsiter Tina Bru har endnu ikke ønsket at kommentere på sagen.

Equinor-topchef: effektiviseringer kan have svækket sikkerheden

Equinor er klar til ny milliardudbygning

Equinor erkender rum for bedre sikkerhed

 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs