EnergiWatch

Professor kalder rapport om Amazonas CO2-udledning bekymrende

Skovsystemer som Amazonas skal helst optage CO2, ikke udlede det, siger professor efter ny rapport.

Foto: Casper Dalhoff / Ritzau Scanpix

Det er bekymrende, at et stort skovsystem som regnskoven Amazonas ifølge en ny rapport udleder mere CO2, end det optager.

Fra et klimamæssigt synspunkt er der nemlig behov for, at skovsystemerne trækker CO2 ud af atmosfæren. Det siger Sebastian Mernild, professor i klimaforandringer og prorektor på Syddansk Universitet.

"Jeg synes, det er bekymrende, fordi det, vi gerne vil, er at reducere mængden af CO2 i atmosfæren."

"Og hvis ikke vores skovsystemer kan være med til enten at optage eller gå i nul, men derimod frigive mere CO2 i atmosfæren netto, så har vi en udfordring."

"Vi lever i en verden, hvor vi stadig bliver ved med at udlede stigende mængder drivhusgasser til atmosfæren. Og der har vi altså behov for, at vores skovsystemer optager mere CO2, end de frigiver," siger han.

Den brasilianske del af verdens største regnskov, Amazonas, frigav næsten 20 procent mere kuldioxid, end den optog det seneste årti. Det viser en ny rapport i tidsskriftet Nature Climate Change.

Rapporten bliver kaldt overraskende, da den indikerer, at man ikke længere kan forvente, at verdens største regnskov kan optage menneskeskabt CO2-forurening.

Fra 2010 til 2019 frigav den brasilianske del af regnskoven 16,6 milliarder ton CO2, mens den kun optog 13,9 ton.

 

Rapport: Amazonas frigiver mere CO2 end den optager 

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs