EnergiWatch

Den norske stat frasælger Aker-selskaber

Den norske stat er torsdag morgen solgt helt ud af Aker Offshore Wind og Aker Carbon Capture.

Foto: Aker Carbon Capture PR

Onsdag offentliggjorde den norske stat, at man ville sælge sine andele i flere Aker-selskaber og under et døgn senere er missionen fuldført. Det skriver E24.

"Regeringen har været tydelig omkring, at staten ikke skulle være en langsigtet ejer af Aker Carbon Capture og Aker Offshore Wind. Aktierne har haft en meget god værdiudvikling siden børsnoteringerne i august 2020, og jeg mente nu, at tiden var god for et salg," siger handels- og industriminister Iselin Nybø i en pressemeddelelse.

Den norske stat har solgt 33,1 mio. aktier i Aker Carbon Capture og det samme antal aktier i Aker Offshore Wind. Aktierne er solgt for henholdsvis 563 mio. NOK (406,3 mio. DKK) og 215 mio. NOK (157 mio. DKK).

I alt sælger den norske stat således for 778 mio. NOK (571,7 mio DKK).

Mere fra EnergiWatch

Energiø og havvind er et "naturligt gearskifte" for Andel

Andel har aldrig været med til at udviklet en havvindpark, men nu er tiden inde, siger topchef Jesper Hjulmand. Energiselskabets ambitioner om havvind stopper dog ved den danske grænse, da et andelsselskab ikke skal bygge alle mulige mærkelige steder, siger han.

Spirii rejser 70 millioner til ambitiøs vækstplan

Det unge, danske ladeoperatørselskab Spirii har rejst 70 mio. kr. i sin tredje investeringsrunde med Nordic Alpha Partners som ledende investor. Nu skal ambitiøs vækstplan accelereres i Danmark og Europa.

Energi Danmark vil sælge PPA'er til mindre selskaber

Med et nyt produkt vil Energi Danmark pulje mindre virksomheder, så de kan finansiere ny vedvarende energi gennem en PPA. Den første aftale er allerede indgået med kølevirksomheden Claus Sørensen A/S og European Energy, der opfører to nye solcelleparker.

Vejrspecialister og problemejeren Ørsted vinder innovationspris

Energy Cluster Danmark overrækker årets innovationspris til projektet Euro Grid, der er en platform, som strømliner vejr- og energidata på tværs af landegrænser. Planen er nu at udrulle projektet i hele Europa, hvor der er potentiale for besparelser på op til 300 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs