EnergiWatch

SF vil investere milliarder i biogasanlæg på Lolland og Falster

Der skal bruges 1,2 mia. kr. på to biogasanlæg på Lolland og Falster, mener SF, der vil finde pengene i kommende pulje og i EU.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringens støtteparti SF er klar til at skaffe finansiering til etablering af to biogasanlæg på Lolland-Falster.

Det sker med en investering på 1,2 mia. kr. Pengene skal komme fra EU's grønne coronafond, samt et kommende biogasudbud.

Det oplyser energiordfører Signe Munk til Lolland-Falsters Folketidende.

"Der er mulighed for et stort grønt eventyr lige her, hvis vi bygger fremtidens biogasanlæg lige netop på Lolland-Falster. Det vil både bevare og skabe mange lokale arbejdspladser og samtidig gavne den grønne omstilling. Samtidig vil det være et vigtigt skridt for den grønne omstilling. Det er alle tiders mulighed for at skabe flere arbejdspladser på Lolland og Falster," siger hun til avisen.

De to biogasanlæg skal kobles på den naturgasledning, som regeringen har bestemt skal forsyne Lolland-Falster med grøn gas. Det er særligt produktionen på Nordic Sugar, som skal drives på grøn gas i fremtiden.

Den nye gasledning er på 115 kilometer til Lolland og Falster. Nordic Sugar vil med den nye ledning begynde at bruge naturgas på koncernens fabrikker på Lolland og Falster fra 2024.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch)

Støttepartier fastholder kritik af regeringens gasledning

Trods samfundsmæssig regning på 699 mio. kr.: Energiministeren blåstempler ny gasledning til Lolland og Falster

Mere fra EnergiWatch

Brancheorganisationer hylder opgøret med hockeystaven

Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk Fjernvarme er glade for, at regeringens hockeystav er lagt tilbage på hylden med et ambitiøst delmål på en CO2-reduktion på 50-54 pct. i 2025. Nu skal rammevilkårerne komme på plads, så selskaberne kan trække i arbejdstøjet.

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs