EnergiWatch

Novozymes' topchef udpeget til formand for klimapartnerskab

Novozymes' adm. direktør bliver ny formand for regeringens klimapartnerskab for life science og biotek.

Foto: NOVOZYMES

Novozymes' topchef, Ester Baiget, er udpeget som ny formand for regeringens klimapartnerskab for life science og biotek.

Det fremgår af en meddelelse fra Erhvervsministeriet.

"Den hidtidige formand, Lars Fruergaard Jørgensen, Novo Nordisk, har ønsket at overdrage formandskabet, fordi det videre arbejde i klimapartnerskabet især vil fokusere på biosolutions som en væsentlig katalysator for den grønne omstilling", skriver ministeriet.

Regeringen har i alt nedsat 13 klimapartnerskaber, hvoraf det ene altså har fokus på life science og biotek.

"Danmark har en unik position inden for life science og biotek, og partnerskabet vil arbejde for at styrke den konkurrencefordel", udtaler Ester Baiget i meddelelsen.

Novozymes har på 12 år investeret 200 millioner kroner i energibesparelser

Novozymes-topchef: Hullet er "stoppet" i Bioenergi 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs